Godmorgon:) idag vaknar vi upp till hösten...

img_0447 (MMS)

Godmorgon:) idag vaknar vi upp till hösten... Jaja så är livet!!


Videoklipp?

Tessan visade mej förut hur man la in videoklipp, nu måste jag ju testa:) Från lekrymden för ett pa veckor sen:)


Första arbetsdagen -Check

Ja då var det gjort!! Började 15 igår och jag av 16 idag, phu vad de va skönt å komma hem. Va roligt att vara tillbaka på jobbet, tycker om jobbet och personerna där:) Och så hade vi möte idag å då fick man ju träffa allihopa igen, Trevligt!!  Bäst av allt var ju att det hade gått så bra här hemma, (gör det lite lättare att gå iväg och jobba långpass när man vet det går susen hemma) dock hade Fredrik sovit på en madrass utanför Lovas rum, för att vara säker på att vakna om snutt skulle vakna, Haha, gulle då<3
Lova är lite kinkig fortfarande men har ingen feber, men nu upptäckte vi små prickar över stora delar av kroppen? Eftersläng från febern eller vaddå? Verkar inte klia och det är inga som känns, sitter "lixom i kroppen":) Väntar och ser vad som händer med dom!!

Nu till något stort och efterlängtat... Lova har äntligen fått tid till scintröntgen av njurar, den 16 sep.. Nu hoppas vi bara att allt ser bra ut och att hon slipper bli itvingad denna medicin var eviga kväll!!! Jag är Nervös, för det första för Lovas skull såklart med nålar och röntgen men sen också hur jag ska ta oss till Huddinge i den värsta kö-tiden (kl 9 ska viva där!) Lugn bara lugn!!!!

Äntligen ska jag ut å springa imorgon också, har varit tvungen att ställa in två gånger denna vecka så nu får jag köra tor, fre, lör!!!! Hejja, hejja!!


Min äldsta och finaste blomma<3

Sjukstuga.

Japp Lova är sjuk. Hon fick feber i lördags men va ändå ganska pigg, på Söndagen va hon jätte hängig, sov mest hela dagen, och va gnällig. Eftersom hon haft urinvägsinfektion tidigare, och vi fått order om att vara uppmärksamma när hon får feber så ringde jag vårdguiden, där tyckte dom att vi skulle åka in till norrtälje akuten. Vi va där 18, efter urinprov å undersökning så fick vi remiss till Astrid Lindgrens, Vi va därinne 22, sen va vi hemma igen 7 imorse. Dom hittade inge fel på Lova allt visade normalt, bara att vänta ut febern. Tycker det är bra ändå att dom vill va på den säkra sidan och kollar upp ordentligt, Men fy satan va vi va trötta allihopa idag, vi sov till 14 med ett hål för välling kl 10!! Skönt:) Efter det har Lova varit piggare idag, hade dock 39,2 ikväll innan hon la sej, men hoppas och tror ändå att hon är bättre imorgon...

... För då mina vänner, då är det dax för jobb igen!! Efter mer än ett år hemma och ca 10 månaders gos med min bebis så är det nu dags att lämna över till pappsen som också vill njuta av ledighet med Lova. Men fy vilken ångest jag har nu känner jag, Vill ju vara hemma hela dagarna med min lilla, speciellt just nu då det händer så mycket. Som tur är jobbar jag ju inte varje dag hela dagar men tro inte att jag mjukstartar, nej vi börjar med ett 25-timmars pass=) Så nu är det tänkt att Fredrik ska vara hemma med Lova tills i mars då hon ska börja dagis. Spännande!!:)

Å just ja, jag har målat om i köket nu också, blev klar ikväll!! Eller så gott som klar, behöver måla panelen en tredje gång men färgen tog slut (såklart), så det får vänta till löning, men det ser inte jätte illa ut som det är nu!! kommer bli jätte fint när vi fått upp något på väggen sen, vill ha en hylla med en hjärta-på-tråd-blomma i en kruka jag hittat (Farmor -Det blir nog den viita plåtkrukan:)) uppe i vallby. sen tror jag att jag vill ha ett väggord eller en tavla eller en svart tavla som man kan skriva och sätta upp bilder med magnet, ni vet?:) Vi får se vad det blir:) Ska visa när det är klart sen! Nej nu ska jag hänga inne på blocket, det är min nya hobby, jag hittade häromdagen en hemnes dagbädd för 950 kr tror den kostar 3500 ny, men den va mitt inne i stan så den vågade jag inte ringa på, (vågar inte tänka tanken på mej inne i stan körandes med en släpkärra!! Kan sluta illa!) kollar också lite på paraplyvagnar, kanske köper en beg ändå om jag hittar nån fin. Omständiga jag!!=)


Finast i världen<3


Får för mej en sak...

... Å då ska det helst hända bums!!! Sitter och kollar inne på Styleroom och blir helt förälskad i allt fint!! Nu ska jag måla om i köket, har bestämt mej för att måla vitt på trät som sitter på halva väggen, men sen vet jag inte om jag ska sätta nån fondtapet eller om jag ska måla vitt på reten av väggen?? Sen vill jag lägga nytt golv i hall, allrum och vardagsrum som alltihop går ihop, vi har vitt eller ljust på alla väggar och jag vet inte om jag vill ha ljust eller mörkt golv?? vad tror ni blir snyggast?? Tänk om man kunde göra allt själv bara!! Skulle vilja vara målare/golvläggare och snickare och just ja mura skulle jag vilja kunna också=)

Aja nu sitter jag och väntar på min babe som har spelat match (jag är en kass fotbollsfru som tycker det är kallt ute och inte orkar åka å kolla!!), kanske sätter på en film eller nått!!! Hej hej..


Har varit upp till kyrkan med Farmor en sv...

img_0437 (MMS)

Har varit upp till kyrkan med Farmor en sväng!!! Jag saknar min pappa<3


Denna dagen...

... började i spåret, en springtur med Anna, phu var riktigt skönt att springa idag, luften är inte lika tung längre! Efter det hämtade jag upp Tessan å så åkte vi till Täby centrum, käka lunch och kika i affärer, jag är ute efter en uv-dräkt till Lova då vi ska åka utomlands, men hittar ingen bra, fanns en jätte fin på stadium men minsta str där var 86, och Lova har nu stl 74. Jag vill heller inte att den ska va svindyr då den bara kommer att användas under 1 vecka eftersom hon kommer att ha växt ur den tillnästa sommar!! Har också hittat en resevagn som jag tror kommer bli bra, en cicco liteway tror jag den heter. Så får de bli=)

Aja frid å fröjd, va trevligt vi har, tills vi kommer ut på parkeringen!!!! Både jag och Tessan har fått BÖTER, 300 pix ivar, eftersom vi båda va virriga och glömde p-skiva. Fan va trött jag blir på mej sjäv!!!!! Typiskt mej!!!!

Trevlig dag annars, avslutad med lchf-glass och kaffe hemma hos Tessan, där Lova och Harry lekte en stund också!:)


Åå vadkul vi har tillsammans:)

Nu till nå helt annat, va till bvc förra veckan, Lova väger nu 7600 g och är 70,5 cm lång. Jag tog upp våra nattningsrutiner, vi har haft lite problem på kvällarna, det har tagit mellan 30 min till 2 h att lägga plutten, vi har gett henne välling i sängen och sen suttit bredvid tills hon somnar då hon fått smått panik då vi lämnat hennes rum. Barnmorskan tyckte vi skulle testa 10-min metoden. och vi skulle då göra såhär: Vi skulle inte ge henne vällingen i sängen, så nu får hon äta den ute i soffan, sen går vi in med henne till hennes rum (och mörklägga), där ska vi krama om hennes kudde och hennes nalle (ska endas ha 1 nalle i sängen) och vara glada:) Vi ska ska sen lägga ner henne i sängen och sjunga en gonattvisa och tillsist säga gonatt och gå ut och lämna dörren på glänt. Det är viktigt att både jag och Fredrik gör på samma sätt och i samma ordning varje kväll. Sen ska vi inte gå in till henne förrän det gått 10 min fastän att hon skriker, och skriker hon efter 10 minuter ska vi bara gå in, lägga genne på kudden, säga gonatt och sen gå ut igen. och upprepa det tills hon sover. Första kvällen var pest, det ända vi ville var att gå in dit ta upp henne och krama om och trösta, men jag hade bestämt mej för att ge det en chans. Det tog 25 min tills hon sov. Hon gallskrek inte i 25 min, kanske skrek i 10 sen va det mest gnäll. Andra kvällen tog det 9 min, då gick vi alltså inte in till henne, 3 kvällen gnällde hon lite när vi gick ut från rummet och alla andra kvällar efter det har hon inte sagt ett ljud, vi har hållt på lite mer än en vecka och jag hoppas att det håller i sej. Men man går nästan och väntar på ett bakslag, så här lätt kan det väl inte vara!!??:) Fortsättning följer!!

2x Sthlm

I Lördags tog vi bussen in till stan redan på morognen, lämnade av Lva till Therese där hon skulle vara hela dagen medan jag, Fredrik JOhan och Emelie skulle strosa i stan, kikade affärer, kollade på pride paraden, och sen åt himelskt god mat på mongolian!! Fy satan, lchf släng dej i väggen, jag gick all in och åt allt på buffen och det var jävligt gott=) Trevlig dag!! Å skrutt hade haft det bra hon med<3  :)

Sen i måndags åkte vi tillsammans med Steffie, Rikard och Alva in till Skansen. Jag tycker själv att det är ganska så mysigt att traska runt där, upp och ner för alla backar, men jag tror att det kommer passa Lova mycket bättre nästa sommar, Det hon gjorde denna gång var att äta och sova:) men det är ju mysigt de me=)


Alva ute å går!!


Såhär glad var Lovanär hon vaknade upp på Skansen

Efter att vi gått igenom Skansen så gick vi till humlegården och satte oss, det var nog snäppet roligare för dom små, där kunde dom springa/krypa fritt pluss att det fanns en stor lekpark med bla gungor:)


Jaga fåglar och leka med pinnar


Gunga är favoriten!

RSS 2.0